• De Wijn Waardebon

  De Wijn Waardebon

  Een avontuurlijk kadotip voor elke gelegenheid is onze Wijn Waardebon. Leuk om te geven maar ook om te krijgen en al vanaf € 5,00 online te bestellen.

  Waardebon...
 • Wijnbar Cava 22

  Wijnbar Cava 22

  Wine & Bites
  Bar / Loungebar / Wijnbar & Wijnspeciaalzaak met een uniek lounge concept om kennis te maken met uw favoriete wijn. Uitzonderlijk is de specialisatie in wijnlanden als Moldavië, Macedonië, Roemenië & Kroatië.

  Cava 22...
 
U bent hier >  > >

KroatiëKroatië

Kroatië is een boeiend wijnland, omdat het erg veelzijdig is. Dat komt vooral door de geografische vorm van het land. Het land bestaat uit twee punten, waarin de omstandigheden voor wijnbouw heel verschillend zijn. >> meer Kroatië

Continentaal Kroatië. Dit is de noordelijke punt, die landinwaarts steekt. Deze eindigt bij de Donau, die de natuurlijke oostgrens vormt met het buurland Servië. Twee zijrivieren van de Donau vormen de andere grenzen: de Drava is de noordgrens met Hongarije, en de Sava vormt de zuidgrens met Bosnië-Herzegovina. In continentaal Kroatië produceren de wijnmakers vooral witte wijnen: 93 procent van de totale productie.

Kuststrook en eilanden. Dit is de zuidelijke punt, die helemaal langs de Adriatische kust loopt, van Slovenië in het noorden tot aan Montenegro in het zuiden. Langs de kust liggen veel eilanden, waarvan de meeste beplant zijn met wijngaarden. 70 Procent van de wijnen uit dit gebied is rood.

Een boeiend en veelzijdig wijnland

Veel van de wijngaarden en wijnhuizen zijn nog in opbouw. De totale oppervlakte aan wijngaarden bedraagt momenteel 36.000 hectare. In totaal zijn er meer dan driehonderd erkende herkomst¬≠gebieden. Sinds 1986 gebruikt Kroatië een eigen systeem voor de kwaliteitscontrole. De wijnen met gecontroleerde herkomst vallen in drie categorieën, die je kunt herkennen aan de letter: S voor speciale kwaliteitswijnen, B voor kwaliteitswijnen & C voor landwijnen. >> minder Kroatië

 • Geen informatie beschikbaar
Wijnhuizen Moldavië
Niet roken, niet drinken onder 18.
 • W3C HTML5 Validated Post NL
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Specificaties zijn onder voorbehoud van typefouten en prijswijzigingen.
© Copyright - The Wine Adventure - Putten(NL)