• Waar zijn uw smaakpapillen!

    Waar zijn uw smaakpapillen!

    Proef, Beleef & Geniet!
    In een klein gezelschap genieten van de geuren & bijzondere smaken van onze prachtige wijnen. Heerlijk thuis of op locatie zoals uw bedrijf. Of als ondersteuning van uw (bedrijfs) evenement.

    Proeverij...
  • De Wijn Waardebon

    De Wijn Waardebon

    Een avontuurlijk kadotip voor elke gelegenheid is onze Wijn Waardebon. Leuk om te geven maar ook om te krijgen en al vanaf € 5,00 online te bestellen.

    Waardebon...
  • Cava, Frizzante, Prosecco of Champagne!

    Cava, Frizzante, Prosecco of Champagne!

    Grijp die kans aan om het leven vaker te vieren,
    heerlijk voor elk moment van de week!

    Proost...
U bent hier >  > >

DuitslandDuitsland

De wijnbouw in Duitsland is naar grootte de vierde van wijnproducerende landen in Europa. Ondanks haar noordelijke ligging. Zowel in kwantiteit als kwaliteit heeft dit land een gedegen wijneconomie. Van de jaarproductie wordt gemiddeld 20% geëxporteerd. Duitsland kent 13 kwaliteitswijnbouwgebieden. Op Saale-Unstrut en Saksen na zijn deze gesitueerd in het zuidwesten en westen van Duitsland. Zes ervan liggen in de deelstaat Rheinland-Pfalz. >> meer Duitsland

Klasse 1 (tafelwijnen) - Deutscher Tafelwein - Mag alleen gemaakt worden van druiven uit de Duitse wijngebieden: Mosel-Rhein, Neckar, Oberrhein en/of Main. Het zijn zeer eenvoudige wijnen. Vaak worden hiervoor druiven gebruikt van wijngaarden die de maximale opbrengst voor Klasse 2 wijnen hebben overschreden. Tafelwijnen zijn drogere wijnen met een minimum alcoholgehalte van 8,5%.
Klasse 1 (tafelwijnen) - Deutscher Landwein - Is een wat betere Tafelwein. Echter, het herkomstgebied moet op het etiket aangeven zijn. Deze wijnen zijn droog of halfdroog en hebben een half procent meer alcohol.

Klasse 2 (kwaliteitswijnen) - Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete (QbA) - De druiven voor deze wijn moeten uit één van de 13 aangeduide wijnbouwgebieden komen. Afhankelijk uit welk van die gebieden de wijn komt wordt de druivensoort en het minimale mostgewicht van 51 ° tot 72 ° Oechsle voorgeschreven. Hoewel wettelijk begrensd is chaptaliseren toegestaan.
Klasse 2 (kwaliteitswijnen) - Qualitätswein mit Prädikat (QbA mit prädikat) - De herkomstgebieden van deze prädikat-wijnen worden nauwkeuriger omschreven dan bovengenoemde QbA wijnen. Ook in deze klasse moeten de wijnen van bepaalde druivensoorten gemaakt zijn en een minimaal mostgewicht hebben. Er mag geen suiker worden toegevoegd. Chaptaliseren is verboden. Bij wet wordt de eerste oogstdatum jaarlijks bepaald. Aan wijnen uit deze categorie worden nog meer hoge eisen gesteld.

Harmonie tussen zuur en zoet

Bovengenoemde classificatie is vooral een type-aanduiding. Wijnen die aan minimale "wijnbouw technische" eisen zullen voldoen. Dit zegt nog niets over de kwaliteit -in de zin van waardering- van een wijn. Zo is het mogelijk dat er zeer hoogwaardige Kabinett-wijnen bestaan tegenover matige Beerenauslese-wijnen. >> minder Duitsland

  • Geen informatie beschikbaar
Wijnhuizen Moldavië
Niet roken, niet drinken onder 18.
  • W3C HTML5 Validated Post NL
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Specificaties zijn onder voorbehoud van typefouten en prijswijzigingen.
© Copyright - The Wine Adventure - Putten(NL)