• Wijnbar Cava 22

  Wijnbar Cava 22

  Wine & Bites
  Bar / Loungebar / Wijnbar & Wijnspeciaalzaak met een uniek lounge concept om kennis te maken met uw favoriete wijn. Uitzonderlijk is de specialisatie in wijnlanden als Moldavië, Macedonië, Roemenië & Kroatië.

  Cava 22...
 • De Wijn Waardebon

  De Wijn Waardebon

  Een avontuurlijk kadotip voor elke gelegenheid is onze Wijn Waardebon. Leuk om te geven maar ook om te krijgen en al vanaf € 5,00 online te bestellen.

  Waardebon...
 • Cava, Frizzante, Prosecco of Champagne!

  Cava, Frizzante, Prosecco of Champagne!

  Grijp die kans aan om het leven vaker te vieren,
  heerlijk voor elk moment van de week!

  Proost...
U bent hier >  > >

DuitslandDuitsland

De wijnbouw in Duitsland is naar grootte de vierde van wijnproducerende landen in Europa. Ondanks haar noordelijke ligging. Zowel in kwantiteit als kwaliteit heeft dit land een gedegen wijneconomie. Van de jaarproductie wordt gemiddeld 20% geëxporteerd. Duitsland kent 13 kwaliteitswijnbouwgebieden. Op Saale-Unstrut en Saksen na zijn deze gesitueerd in het zuidwesten en westen van Duitsland. Zes ervan liggen in de deelstaat Rheinland-Pfalz. >> meer Duitsland

Klasse 1 (tafelwijnen) - Deutscher Tafelwein - Mag alleen gemaakt worden van druiven uit de Duitse wijngebieden: Mosel-Rhein, Neckar, Oberrhein en/of Main. Het zijn zeer eenvoudige wijnen. Vaak worden hiervoor druiven gebruikt van wijngaarden die de maximale opbrengst voor Klasse 2 wijnen hebben overschreden. Tafelwijnen zijn drogere wijnen met een minimum alcoholgehalte van 8,5%.
Klasse 1 (tafelwijnen) - Deutscher Landwein - Is een wat betere Tafelwein. Echter, het herkomstgebied moet op het etiket aangeven zijn. Deze wijnen zijn droog of halfdroog en hebben een half procent meer alcohol.

Klasse 2 (kwaliteitswijnen) - Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete (QbA) - De druiven voor deze wijn moeten uit één van de 13 aangeduide wijnbouwgebieden komen. Afhankelijk uit welk van die gebieden de wijn komt wordt de druivensoort en het minimale mostgewicht van 51 ° tot 72 ° Oechsle voorgeschreven. Hoewel wettelijk begrensd is chaptaliseren toegestaan.
Klasse 2 (kwaliteitswijnen) - Qualitätswein mit Prädikat (QbA mit prädikat) - De herkomstgebieden van deze prädikat-wijnen worden nauwkeuriger omschreven dan bovengenoemde QbA wijnen. Ook in deze klasse moeten de wijnen van bepaalde druivensoorten gemaakt zijn en een minimaal mostgewicht hebben. Er mag geen suiker worden toegevoegd. Chaptaliseren is verboden. Bij wet wordt de eerste oogstdatum jaarlijks bepaald. Aan wijnen uit deze categorie worden nog meer hoge eisen gesteld.

Harmonie tussen zuur en zoet

Bovengenoemde classificatie is vooral een type-aanduiding. Wijnen die aan minimale "wijnbouw technische" eisen zullen voldoen. Dit zegt nog niets over de kwaliteit -in de zin van waardering- van een wijn. Zo is het mogelijk dat er zeer hoogwaardige Kabinett-wijnen bestaan tegenover matige Beerenauslese-wijnen. >> minder Duitsland

 • Bekijk de uitgebreide Qualitätswein Alcohol Vrij omschrijving. Download de Qualitätswein Alcohol Vrij PDF wijnomschrijving. Op voorraad Blue Nun Qualitätswein Alcohol VrijBlue Nun Qualitätswein Alcohol Vrij
  Land & District
  Duitsland, Rheinhessen
  Naam
  Omschrijving
  Een serieuze wijn maar dan zonder alcohol, met alle kenmerken van een traditionele wijn.
  € 7,95
 • Bekijk de uitgebreide Qualitätswein Rheinhessen omschrijving. Download de Qualitätswein Rheinhessen PDF wijnomschrijving. Blue Nun Qualitätswein RheinhessenBlue Nun Qualitätswein Rheinhessen
  Land & District
  Duitsland, Rheinhessen
  Naam
  Omschrijving
  Fris, crisp, fruitig met een heerlijk zoetje uit Rheinhessen, Duitsland.
  € 7,95
Wijnhuizen Moldavië
Niet roken, niet drinken onder 18.
 • W3C HTML5 Validated Post NL
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Specificaties zijn onder voorbehoud van typefouten en prijswijzigingen.
© Copyright - The Wine Adventure - Putten(NL)